Retail&Agrobusiness

Elveţienii de la Nestlé au adus 55 mil. lei la Timişoara

Elveţienii de la Nestlé au adus 55 mil. lei la Timişoara

Autor: Mădălina Panaete

29.01.2015, 00:06 575
Nestlé România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor şi a cafelei, a primit în luna decembrie a anului trecut o infuzie de capital de 55 milioane de lei (12,3 mil. euro), arată datele de la Registrul Comerţului.
 
Aceasta este a doua cea mai mare infuzie de capital pri­mi­tă anul trecut de un jucător din industria dulciurilor, după ca­pitalul primit de ETI European Food, filiala locală a gru­pu­lui turc ETI care construieşte o fabrică de dulciuri în Craiova.
 
„Infuzia de capital din de­cem­brie reprezintă o consolidare a capitalului social al companiei. In­vesţiile ce vor fi făcute anul acesta acoperă mai multe arii de acti­vitate, inclusiv fabrica din Timi­şoara, prin extinderea capa­cităţii de producţie a acesteia“, spun reprezentanţii Nestlé.
 
Infuzia de capital primită de Nestlé România vine în con­textul în care la finalul anului 2013 Herve de Froment, direc­torul ge­ne­ral al companiei, spunea într-un interviu acordat ZF că socie­ta­tea pregăteşte o in­ves­tiţie „im­por­tantă” în fa­brica din Ti­mi­şoa­ra şi că „va creşte cu sigu­ranţă pro­ducţia”.
 
El nu a dat la acea vre­me detalii despre va­loa­rea in­ves­tiţiei. Fabrica din Timişoara este sin­gura pe care grupul elve­ţian o de­ţine în România, aici produ­cându-se napo­li­ta­nele Joe, ca­feaua Nescafé, dar şi alte bran­duri de napolitane destinate ex­por­tului precum Balaton care ajunge în Ungaria.
 
Fabrica Joe de la Timişoara a fost pusă pe picioare acum circa 20 de ani de antreprenorul român Florentin Banu şi a fost preluată de Nestlé în anul 2011, la şase ani după ce grupul elveţian a intrat pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO