Retail&Agrobusiness

Efectele pandemiei de COVID-19 şi ale pestei porcine africane: Cifra de afaceri pentru industria cărnii se va diminua cu 25-30%. „Mulţi dintre fermieri sunt în faliment sau în pragul falimentului.“

Ioan Ladoşi, preşedintele consiliului director al APCPR: Mulţi dintre fermieri sunt în faliment sau în pragul falimentului.

Ioan Ladoşi, preşedintele consiliului director al APCPR: Mulţi dintre fermieri sunt în faliment sau în pragul falimentului.

Autor: Florentina Niţu

21.04.2020, 12:00 370

Efectul răspândirii pestei porcine afri­cane din ultimii trei ani asupra sec­to­rului de creştere a suinelor a fost unul de­va­stator, cu pierderi estimate de fermieri la pes­te 500 de mili­oane euro, iar apariţia nou­lui coro­navirus în România afectează şi mai mult sec­torul de creştere a suinelor.

Asociaţa Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) estimează o cifră de afaceri a sectorului de aproximativ 2 miliarde de lei în 2020, în scădere cu 25-30% comparativ cu anul 2016. Pesta por­cină africană a apărut în România în 2017, la sfârşitul lunii iulie, iar până în prezent au fost sacrificaţi peste 640.000 de porci afectaţi de boală. Astfel, estimările pentru acest an au fost comparate cu un an normal de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO