Retail&Agrobusiness

Efecte în lanţ în economie. Un mic producător care furniza legume şi fructe către restaurante: „Dacă înainte livram către 100 de restaurante, acum mai sunt 10 care au şi serviciul de livrare

Efecte în lanţ în economie. Un mic producător care...

Autor: Florentina Niţu

29.03.2020, 17:31 607

Andreea Lupu, fondatoarea Fresh-Fruits Logistics, o firmă cu 18 angajaţi care ducea în restaurante legume şi fructe de la producători români spune că a redus la jumătate programul de lucru, adică livrează doar o dată la două zile, a trimis angajaţii în şomaj tehnic, iar din partea statului nu a primit niciun ajutor în perioada aceasta.

„Noi dădeam majoritatea producţiei în HoReCa, iar de când s-au închis restaurantele, vânzările ne-au scăzut cu 90%. Dacă înainte livram către 100 de restaurante, acum dăm în 10. Am rămas cu stocuri, căci colectăm şi distribuim fructe şi legume de la câteva zeci de producători români”, a spus ea pentru ZF.

Ordonanţa militară privind suspendarea activităţii de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, din 18 martie, nu a afectat doar businessurile din sectorul HoReCa, ci şi pe furnizorii acestora, mici producători care au rămas cu marfa pe stocuri.

Firma Fresh-Fruits Logistics şi-a început activitatea în anul 2010, pornind de la ideea de a oferi clienţilor o gamă variată de legume-fructe proaspete de la producători români.  În prezent, compania are 18 angajaţi, colectează fructe şi legume de la câteva zeci de producători români şi are în portofoliu peste 480 de articole, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

”Nu dăm în supermarketuri, pentru că avem producţii prea mici. Dăm la cele zece restaurante care au şi serviciul de catering”, a adăugat Andreea Lupu.

În agricultură sunt peste 21.000 de companii tip PFA, II sau IF şi 1.770 de companii de tip SRL, SA sau SRL-D, care au codul CAEN 0113, adică au activităţi de cultivare a legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO