Retail&Agrobusiness

DPD a investit 1,5 milioane de euro într-un nou centru logistic

DPD a investit 1,5 milioane de euro într-un nou centru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.08.2016, 15:56 696
DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat de pe plan local, a inaugurat un nou centru logistic în urma unei investitii de 1,5 mil. euro. Depozitul are o suprafaţa de 4.800 mp şi este amplasat În Mogosoaia, în cadrul proiectului logistic LOG. IQ Bucuresti. 
 
Capacitatea noului depozit permite manipularea si sortarea a 70.000 de colete pe zi, respectiv 2.000 de paleti pe zi, si acomodarea a 160 de curieri. 
“Aceasta investitie are un rol cheie in dezoltarea businessului DPD Romania si face parte din strategia de extindere a capacitatiilogistice la nivel national , pe care am demarat-o incă de anul trecut” , a declarat Lucian Aldescu, CEO al companiei. 
Compania mai are un depozit in Sibiu.
 
DPD Romania a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri mai mare cu 26% faţă de perioada similară a anului precedent, avansul fiind susţinut de majorarea volumului de livrări cu 35%. Astfel, cifra de afaceri a DPD România a ajuns la 47 milioane de lei în primul semestru, cu 10 milioane de lei mai mare faţă de businessul obţinut în prima jumătate a anului 2015.
 
Piaţa de curierat, unde DPD ocupă a treia po­ziţie în livrările interne, s-a ridicat anul trecut la 370 mil. euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform estimărilor DPD.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO