Retail&Agrobusiness

Dolj: Tarabe mutate pe aleile din jurul pieţelor

Dolj: Tarabe mutate pe aleile din jurul pieţelor

Autor: Cosmin Pirv

08.11.2020, 15:28 89

Prefectura judeţului Dolj anunţă că în mai multe localităţi au fost găsite soluţii pentru funcţionarea pieţelor. Pentru unele dintre acestea, administratorii vor muta tarabele pe aleile din jurul actualelor pieţe.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dolj, duminică a avut loc o întâlnire a prefectului cu primarii municipiilor şi oraşelor din judeţ pentru a găsi soluţii cu privire la continuarea activităţii comercianţilor din pieţele şi târgurile din aceste localităţi.

„Spre exemplu, în localităţile Segarcea, Calafat şi Băileşti, autorităţile publice locale au amenajat spaţii noi pentru activitatea agenţilor economici şi persoanelor fizice în exteriorul pieţelor. De asemenea, în oraşele Bechet, Dăbuleni şi Filiaşi, pietele agro-alimentare pot funcţiona pe actualul amplasament, acestea afându-se în spaţiu deschis. Târgurile din judeţul Dolj vor fi închise, cu excepţia zonelor destinate comercializării produselor agro-alimentare care se află în spaţii deschise”, se arată în comunicat.

În unele zone din Craiova, tarabele vor fi mutate pe aleile din jurul actualelor pieţe.

„Activitatea în pieţele craiovene va fi continuată astfel: în Piaţa Craioviţa Big, activitatea de vânzare a legumelor şi fructelor se va desfăşura în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe pieţei şi sub hala deschisă aflată pe strada Hortensiei, în Piaţa Gării, activitatea poate continua prin amplasarea meselor la exterior, pe strada Locomotivei, în Piaţa Valea Roşie, în prezent, activitatea se desfăşoară în aer liber, pe amplasamentul aleilor limitrofe halei deoarece punctul se află în proces de modernizare. Piaţa Ciupercă este o piaţă deschisă şi nu intră sub incidenţa noilor prevederi legale. Conform propunerilor înaintate de către administratorul Pieţei Centrale Craiova, în acest obiectiv, sectorul legume-fructe îşi va continua activitatea în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe, precum şi în parcarea dinspre strada Vasile Alecsandri”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO