Retail&Agrobusiness

Deloitte România a asistat grupul Aaylex, producătorul puilor Cocorico, în preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje din România. Tranzacţia trece de 20 mil. euro

Deloitte România a asistat grupul Aaylex, producătorul...

Autor: Cristina Bellu

25.05.2021, 10:40 240

Deloitte România a asistat grupul AAylex, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria alimentară, în preluarea producătorului de furaje, pui de o zi şi ouă de incubat Banvit Foods România, deţinut de grupul omonim din Turcia, parte din grupul brazilian BRF, unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor alimentare.

Tranzacţia, a cărei valoare depăşeşte 20 mil. euro, a fost semnată în martie 2021 şi s-a finalizat în luna mai, în urma aprobării de către Consiliul Concurenţei.

Deloitte a asistat AAylex cu servicii de due diligence financiar şi fiscal, echipa de consultanţă financiară implicată în proiect fiind alcătuită din Miruna Ciocea, Manager, Mădălina Tene, Senior Associate, şi Dusan Sevc, Partener Deloitte Cehia, iar din echipa de consultanţă fiscală au făcut parte Raluca Bâldea, Partener, Elena Răileanu, Senior Manager, Cătălina Cojocaru, Manager, şi Claudia Matei, Senior Consultant, Deloitte România.

„Această tranzacţie, prin care grupul românesc AAylex îşi continuă expansiunea chiar şi în contextul pandemiei de COVID-19, a implicat colaborarea unor echipe aflate în arii geografice diferite – Europa şi America de Sud - din partea cumpărătorului şi a vânzătorului. A fost încă un proces de fuziuni şi achiziţii demarat şi finalizat în contextul crizei generate de pandemie, ceea ce reconfirmă faptul că piaţa oferă numeroase oportunităţi”, spune Miruna Ciocea, Manager Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Prin această achiziţie, AAylex îşi continuă expansiunea pe piaţa locală şi îşi completează investiţiile de peste 70 de milioane de euro efectuate în ultimii patru ani. Grupul, fondat de antreprenorul Bogdan Stanca, include companiile AAylex Agro Cooperativa Agricolă, Avicola Buzău, AAylex Prod, laboratorul de asigurare a calităţii certificat Renar (QA) şi AAylex Distribution şi deţine brandul Cocorico (www.cocorico.ro). În 2020, compania a raportat afaceri consolidate de peste 650 de milioane de lei. Produsele Cocorico sunt destinate atât pieţei din România, cât şi exportului în mai multe ţări din Europa şi din Orientul Mijlociu.

„Această tranzacţie este foarte importantă pentru noi, deoarece Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităţilor de producţie furaje animale, pui de o zi si ouă de incubat, acoperind astfel toate activităţile producţiei integrate, de la genetică, producţie de hrană pentru animale, reproducţie, incubaţie, creştere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată”, aduagă Bogdan Stanca, fondator şi CEO al Grupului AAylex.

Cu o echipă de 50 de experţi, Deloitte este unul dintre cei mai importanţi furnizori din România de servicii de consultanţă financiară pentru companii locale şi multinaţionale din mediul privat şi din cel public. În 2020, echipa de consultanţă financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO