Retail&Agrobusiness

„Decizia Guvernului de a amâna introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic încurajează evaziunea“

„Decizia Guvernului de a amâna introducerea caselor de...

Autor: Cristina Bellu

05.06.2018, 00:05 627

Parlamentarul Remus Borza susţine că decizia Gu­ver­nului Dăncilă (PSD/ALDE) de a amâna din nou  introducerii caselor de marcat cu jurnal electro­nic încurajează evaziunea fiscală şi sporeşte im­posibilitatea statului de a-şi colecta veniturile şi de a susţine cheltuielile publice mai mari de la an la an.

„În fiecare an România înregistrează o evaziune fiscală de 17 miliarde de euro, din care 9 mld. euro evaziune doar la TVA, 2 mld. euro din comerţul cu produse accizabile (tutun, alcool, combustibili) şi alte 2 mld. euro din comerţul cu produse agricole primare“, spune Remus Borza într-o analiză. El este de părere că prin adoptarea ordonanţei de urgenţă 44 din 31 mai, care prevede suspendarea sancţiunilor până la 1 septembrie pentru contribuabilii mari, respectiv 1 noiembrie pentru contribuabilii mici care nu s-au dotat cu case de marcat cu jurnal electronic, va spori imposibilitatea statului de a-şi colecta veniturile şi de a susţine cheltuielile publice mai mari de la an la an. „Termenele stabilite prin Ordonanţa 44 sunt nerealiste. Guvernele viitoare, prin Ordonanţe de Urgenţă, vor proroga până la calendele greceşti aceste obligaţii. Consecinţa: imposibilitatea statului de a-şi colecta veniturile şi de a susţine cheltuielile publice mai mari de la an la an. Această saga a caselor de marcat, începută în 1999 şi nefinalizată nici azi, arată neputinţa tuturor guvernelor de a aduce mai mulţi bani în vistieria ţării.“, apreciază  Borza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO