Retail&Agrobusiness

De unde şi cum îţi poţi face un costum pe comandă în România

De unde şi cum îţi poţi face un costum pe comandă...

Autor: Ioana Vacarescu

06.05.2014, 16:13 2537

Se spune că odată ce ai purtat un costum Made-to-Measure (MTM), nu mai ai cale de întoarcere la Ready-to-Wear. Felul în care costumul se aşază perfect, confortul şi răsfăţul tactil oferit de stofe alese nu se poate să nu trădeze nişte mâini dibace, un metru de croitorie şi un formular cu numele posesorului în baza de date a celor mai renumite ateliere din lume. 

„Chiar dacă un costum Ready-to-Wear nu trebuie modificat pentru că deja i se potriveşte clientului, el poate oricum să arate mai bine cu Made-to-Measure“, spune, debordând de încredere în serviciul pe care îl oferă, Julia Kristensen de la Casa Frumoasă. Asta pentru că, pe lângă calitate, serviciul MTM răspunde şi capriciului contemporan ca orice intră în contact cu noi să fie personalizat, să respire prin toţi porii unicitatea individului. 

În România, discuţia din jurul conceptului de „custom-made“ dă bătăi de cap nu numai clienţilor, dar şi celor care oferă acest serviciu. Asta pentru că avansul tehnologic a făcut ca trecerea de la Bespoke la MTM să fie mult mai subtilă. Dacă, în trecut, costumele erau cusute manual şi purtau însemnul Bespoke, revoluţia industrială a adus pe piaţă un nou jucător – produsul de masă Ready-Made, care făcea procesul cu mult mai accesibil. Cu toate acestea, hainele cusute manual erau superioare prin croială, fineţea stofei şi prin calitatea de a arăta „turnat“ pe posesor. 

Citiţi mai mult despre cum îţi poţi face un costum pe comandă în România pe www.gq.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO