Retail&Agrobusiness

Danezii aşteaptă 12.500 euro/hectar pentru terenurile de lângă Slobozia

Danezii aşteaptă 12.500 euro/hectar pentru terenurile...

Autor: Gabriel Razi

10.02.2015, 00:05 1122
Roman Farm, deţinută de vehiculul omonim înregistrat în Danemarca, aşteaptă să încaseze 1,1 milioane de euro din vânzarea a două loturi de teren cu o suprafaţă cumulată de 87,25 hectare situate în apropierea oraşului Slobozia, judeţul Ialomiţa.
 
Preţul mediu pentru cele două loturi este de 12.500 euro/hectar, potrivit informaţiilor ce reies din anunţurile făcute publice de Ministerul Agriculurii. Cotaţia este de 2,2 ori mai mare faţă de nivelul la care se fac tranzacţiile pentru loturi similare în această zonă, arată datele din piaţa de agrobusiness.
 
Reprezentanţii Roman Farm nu au dorit ieri să facă niciun comentariu pe marginea anunţurilor de vânzare sau să ofere justificări în legătură cu preţul aşteptat.
 
Intenţia de vânzare a danezilor de la Roman Farm este un exemplu relevant pentru poziţia pe care o au investitorii străini în agricultura locală, oferă informaţii despre strategia lor şi aşteptările de câştig la momentul ieşirii de pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO