Retail&Agrobusiness

Cum este la Mega Image, sâmbătă dimineaţă, când criza coronavirus se extinde: Când săpunul dispare primul de la raft şi conserva de fasole devine „provizie” de bază şi în România, şi în Germania

Reportaj ZF

Cum este la Mega Image, sâmbătă dimineaţă, când...

Autor: Dana Ciriperu

14.03.2020, 16:38 2159

Ce tare mă enervau statisticile în care eram mereu pe ultimul loc la consumul de săpun, de pastă de dinţi, de gel de duş. Dar gata! De astăzi sigur situaţia se va schimba: pentru prima dată într-un Mega mic de cartier, din zona Militari din Capitală, raftul de săpun era cel mai puţin „ofertant”. Doar două trei produse marcă privată mai erau disponibile la raft, însă mărcile care „omoară bacteriile” nu se mai găseau.

În schimb, rafturile cu carne şi preparate din carne, produse lactate, pâine, apă plată şi minerală erau proaspăt aprovizionate. Nu ştiu cât avea să dureze belşugul de la raft, dar la ora nouă dimineaţa în micul Mega de cartier, rafturile cu produse de bază erau pline.

„Nu mai au nimic aici, la congelate”, spune un domn către interlocutorul său de la celălalt capăt al firului, după care se îndreaptă spre conserve şi adresează o nouă întrebare interlocutorului: „Poţi face ciorbă cu o singură conservă de fasole verde de 400 de grame?”.

Conservele lipsesc şi ele, de la pate-ul de ficat, la cele de fasole, mazăre şi porumb. Îmi amintesc de ce îmi povestea dimineaţă un apropiat care locuieşte în Germania. Mă sunase să mă anunţe că au închis şi la ei şcolile, până pe 20 aprilie şi că situaţia nu este prea roz: „Am ajuns să cumpărăm conserve de fasole că doar asta mai aveau la raft”!

Conservele de fasole au devenit de bază şi la noi şi la nemţi, oare ce mai urmează?

Dincolo de marile magazine, în Mega-ul meu (nu aşa zicem cu toţii?) nu era nici îmbulzeală, nu erau nici cozi interminabile, doi-trei oameni la casă, două case din trei deschise, feţe prietenoase la casă şi trei recipiente diferite de dezinfectant la ieşire. Să ai de unde alege! Oare de unde au cumpărat tubul ăla mare, de un litru? Ne-ar prinde bine şi acasă, mai ales că aveam ceva rezerve de spirt, dar am aflat ca spirtul nu face mare lucru, iar alt dezinfectant nu am mai „prins” la farmacie. Aşteptăm o nouă aprovizionare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO