Retail&Agrobusiness

Cum arată viitorul muncii. Daniel Gross, directorul general al Penny Market: Tehnologia a dus la automatizarea multor procese care implicau efort uman. În zece ani însă vom mai avea oameni în magazine

Daniel Gross, director general al reţelei de discount PENNY Market: Piaţa forţei de muncă din România este puternic afec­tată de fenomenul migraţiei românilor în alte ţări.  În ultimii 10 ani, populaţia activă a României a scăzut şi continuă să scadă. Declinul demografic este o cau­ză importantă a dificultăţii pe care companiile o în­tâm­pină în identificarea şi recrutarea de specialişti. Şi în sectorul de food retail ne confruntăm cu această provocare.

Daniel Gross, director general al reţelei de discount PENNY Market: Piaţa forţei de muncă din România este puternic afec­tată de fenomenul migraţiei românilor în alte ţări. În ultimii 10 ani, populaţia activă a României a scăzut şi continuă să scadă. Declinul demografic este o cau­ză importantă a dificultăţii pe care companiile o în­tâm­pină în identificarea şi recrutarea de specialişti. Şi în sectorul de food retail ne confruntăm cu această provocare.

Autor: Cristina Roşca

27.02.2020, 18:25 249

♦ Penny Market are în România o reţea de peste 250 de magazine şi circa 4.500 de salariaţi.

Magazinele Penny Market din România, dar nu numai, au devenit tot mai tehnologizate, unele procese fiind vizibile cu ochiul liber de către client, iar altele fiind mai degrabă evidente în ma­na­gementul businessului. Într-o pe­rioa­dă în care tehnologia şi inte­ligenţa arti­fi­cială îşi fac simţită pre­zenţa în orice domeniu, în magazinele alimentare apar casele de marcat automate (fără casier), apar softuri pentru un mai bun management al stocurilor şi apar aplicaţii ale retailerilor. Iar acestea sunt doar câteva exemple.

„Progresul tehnologic a condus la automatizarea multor procese care implicau efort uman, dar procesul a fost unul organic, gradual. În sectorul food retail este important sa facem dife­renţa între procesele de automa­tiza­re/­digi­talizare, care sunt avansate, şi comer­ţul online. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO