Retail&Agrobusiness

Cum arată fabrica de maşini de spălat a producătorului de electrocasnice Arctic din Ulmi. Unitatea de producţie este rezultatul unei investiţii de 150 de milioane de euro. Galerie FOTO

Cum arată fabrica de maşini de spălat a...

Autor: Ramona Cornea

07.10.2019, 14:58 875

Construcţia noii frabrici a producătorului de electrocasnice Arctic în comuna Ulmi a durat 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 m2, după o investiţie de 150 de milioane de euro. Unitatea de producţie este dotată cu un sistem de tratare a apelor reziduale, cu un sistem de colectare a apei pluviale şi cu o instalaţie fotovoltaică. 

Acesta este cel mai mare proiect de investiţii din Dâmboviţa, un judeţ în care Arctic generează deja peste 15% din cifra de afaceri totală prin fabrica de la Găeşti.

Fabrica din Ulmi are o de producţie de 1,1 milioane de unităţi în prezent şi ţinteşte o valoare dublă pentru 2020, după instalarea celei de-a doua linii de producţie. 

Murat Büyükerk, CEO-ul companiei, afirmă că nivelul de automatizare al fabricii de maşini de spălat va evolua de la aproximativ 70%, cât este în prezent, la circa 80% în 2020.                                                                                                                                                            

Unitatea din Ulmi are 396 de angajaţi în prezent, dintre care 210 pe linia de producţie şi 186 în centrul de Research&Development şi în partea administrativă. Reprezentanţii Arctic spun că vor ajunge la un număr de 550 de angajaţi până la finalul anului 2019.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO