Retail&Agrobusiness

Creşterea preţurilor la cacao se va vedea la raft. Producătorii de ciocolată: Vor urma majorări de preţ

Creşterea preţurilor la cacao se va vedea la raft....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.08.2014, 00:06 395
Creşterea preţului la cacao, care anul acesta a ajuns la un pas de un nou record, pune presiune şi pe cei mai mari producători locali de ciocolată, care spun că nu vor mai putea susţine „din bu­zunar“ majorarea costurilor cu ma­teria primă şi sunt nevoiţi să mărească pre­ţurile produ­selor care ajung pe raft, arată o analiză a ZF pe baza datelor ce­lor mai impor­tanţi jucători din piaţă.
 
Preţul la cacao este de aproape 3.200 de dolari pen­tru o tonă pe prin­cipalele pieţe de tranzacţionare, cu aproape 1.000 de dolari mai mult com­parativ cu ace­eaşi perioadă a anu­lui anterior, ni­vel la care nu a mai ajuns de la jumă­tatea anului 2011.
 
„Facem efor­turi foarte mari pen­tru a mini­miza im­pactul acestor costuri la nivelul pre­ţului de raft pen­tru a proteja con­su­mul şi ca ata­re în prima ju­mă­tate a anului nu am intervenit asu­pra preţurilor produselor noastre. Pentru a do­ua jumătate a anului previziunile nu arată o redresare a situaţiei, dimpotrivă. Şi pentru ca nu mai putem susţine această creştere agresivă a preţului la cacao, vom proceda, cel mai probabil, la ajus­tări ale preturilor la produsele pe baza de ciocolată“, spun reprezentanţii Kandia Dulce, cel mai mare producător local de ciocolată, cu afaceri de 173 mil. lei (circa 40 mil. euro) anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO