Retail&Agrobusiness

Crescătorul de vaci de lapte Agro Cosm Fan îşi deschide fabrică de procesare a laptetul, în urma unei investiţii de 1,4 mil. euro

Crescătorul de vaci de lapte Agro Cosm Fan îşi...

Autor: Roana Rotaru

27.06.2017, 19:44 801

Crescătorul de vaci de lapte şi producătorul de mezeluri Agro Cosm Fan din localitatea Sânnicoară, judeţul Cluj, o companie cu un business de peste 20 mil. lei în 2016,  a anunţat că în toamna acestui an va înfiinţa o fabrică de procesare a laptelui, compania deţinând 270 de vaci de lapte.

Cosmin Moldovan, proprietarul Agro Cosm Fan, a declarat pentru ZF că investiţia în modernizare fermei şi în construcţia untităţii de procesare a laptelui se ridică la 1,4 milioane de euro, bani obţinuţi de la Uniunea Europeană, din care 60% nerambusrabil.  Investiţia a fost finalizată deja, urmând ca fabrica să fie deschisă în toamna acestui an, potrivit reprezentantului  companiei.

În mometul prezent, producţia de lapte a fermei Agro Cosm Fan este valorificată prin intermediul cooperativei agricole Someş-Arieş.

Compania Agro Cosm Fan ocupă locul patru în clasamentului celor mai mare crescători de vaci de lapte din 2016, un clasament realizat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului după cifra de afaceri obţinută anul trecut, însă cea mai mare contribuţie la formarea cifrei de afaceri a companiei clujene o are divizia de porcesare a cărnii, potrivit proprietarului companiei.

Creşterea bovinelor de lapte este o industrie de 133 mil. euro. Cele mai mari companii angrenate în activităţi de creştera a bovinelor sunt Dn Agrar Apold, Sava Zootehnic şi Lacto Agrar, potrivit statisticilor oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO