Retail&Agrobusiness

Cottontex, un grup italian cu 4 fabrici în România, produce haine de ciclism pentru giganţi precum Decathlon sau Mavic. Compania are circa 1.200 de salariaţi şi a avut afaceri de 136,5 milioane de lei în 2018, plus 16% faţă de 2017 şi aproape duble faţă de 2011

Cottontex nu are o marcă proprie sub care produce, ci realizează haine pentru mari nume precum Mavic sau Decathlon.

Cottontex nu are o marcă proprie sub care produce, ci realizează haine pentru mari nume precum Mavic sau Decathlon.

Autor: Cristina Roşca

01.11.2019, 15:00 797

Un grup fondat de trei antreprenori italieni acum circa trei decenii deţine în România patru unităţi de producţie unde se realizează haine pentru ciclism, pentru alergare sau pentru alte sporturi. Printre clienţii grupului Cottontex se numără nume grele precum Decathlon, Mavic sau Gore, potrivit oficialilor companiei.

„TEXmarket (care în România deţine Cottontex – n.red.) este o companie de familie din Tirolul de Sud, specializată în producţia de articole textile sportive personalizate. Avem clienţi în peste 50 de ţări din lume, (...) suntem cel mai mare producător din domeniul articolelor de îmbrăcăminte sportivă“, potrivit site-ului companiei.

Compania deţine, conform datelor ZF, unităţi de producţie în Timişoara, Iaşi, Lugoj şi Drobeta-Turnu Severin. „România este singura ţară unde avem producţie“, spun reprezentanţii companiei, care adaugă că au circa 1.200 de salariaţi pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO