Retail&Agrobusiness

Cora România: Cu cât traficul în magazine va fi unul rezonabil, cu atât rafturile vor fi mai bine aprovizionate

Cora România: Cu cât traficul în magazine va fi unul...

Autor: Cristina Roşca

16.03.2020, 14:22 1447

Lanţul de hipermarketuri Cora, activ pe piaţa din România cu o reţea de 11 magazine dintre care patru în Bucureşti, anunţă că în prezent cele mai cumpărate produse sunt cele neperisabile, mai exact mălaiul, făina, uleiul şi apa. Acestora li se adaugă cele de igienă şi cele destinate dezinfectării suprafeţelor.

“Cora România dispune de stocurile necesare pentru a reumple rafturile golite. Cu cât traficul în magazine va fi unul rezonabil, cu atât rafturile vor fi mai bine aprovizionate. Reluăm apelul de a cumpăra chibzuit, astfel încât toată lumea să aibă acces la ceea ce le este necesar”, spun oficialii companiei. Ei adaugă că sunt vânzări mari în volume la anumite produse, acest trend debutând la sfârşitul lunii februarie, odată cu escaladarea situaţiei din Italia. A existat o pauză la începutul lunii martie, până la apariţia primelor cazuri în România.
"Este o situaţie excepţională pe care nu o putem compara cu nimic din istoria businessului nostru.”

La întrebarea dacă lanţul de magazine se gândeşte să raţionalizeze achiziţiile pentru anumite produse, oficialii companiei spun că astfel de măsuri nu se pot lua decât în consens deplin, la nivelul întregii industrii şi în acord cu deciziile autorităţilor.

“Facem eforturi să asigurăm accesul tuturor consumatorilor la o gamă cât mai mare de produse şi, aşa cum spuneam, în condiţiile în care acesţia înţeleg că nu este cazul să îşi facăprovizii, vom depăşi această situaţie.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO