Retail&Agrobusiness

Cooperativa Agricolă Banat Agro Vest, formată din 24 de ferme, produce anual 50.000 de tone de cereale

Cooperativa Agricolă Banat Agro Vest, formată din 24 de...

Autor: Florentina Niţu

25.07.2019, 00:07 1318

Cooperativa Agricolă Banat Agro Vest, înfiinţată în urmă cu trei ani şi formată în prezent din 24 de ferme, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 52,3 mil. lei, în creştere cu 60% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

„În prezent suntem 24 de ferme asociate, iar din toamnă o să ni se mai alăture trei ferme. Deţinem o suprafaţă de 15.000 de hectare, pe care cultivăm cereale şi într-un an avem o producţie de 50.000 de cereale din toate culturile“, spune Andrei Stancu, directorul comercial al Cooperative Agricole Banat Agro Vest.

El adaugă că în 2019 aşteaptă venituri şi producţii similare celor de anul trecut ori chiar mai bune cu 5-10%. Afirmaţia a fost făcută în contextual în care în 2019 preţul cerealelor la culturile de toamnă - orz, ovăz, grâu, secară - a fost mai mare decât cel de anul trecut.  Din punctul de vedere al producţiilor, el spune că la culturile de primăvară - porumb, floarea-soarelui, soia - aşteaptă producţii foarte bune, datorită climatului favorabil.

Compania se află pe locul opt în topul cooperativelor din România, după cifra de afaceri, conform Registrului Comerţului. În general fermierii se asociază pentru negocierea unor preţuri mai bune la inputuri şi pentru vânzarea cerealelor la preţuri mai bune şi pe pieţe mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO