Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Contractele de vânzare a cerealelor vor avea clauze unitare pentru toţi producătorii

”Vânzarea cerealelor de către producătorii agricoli, pe piaţa internă sau la export, se va face pe baza unor contracte de vânzare stabilite în mod unitar din punctul de vedere al clauzelor şi condiţiilor pentru toţi producătorii agricoli. Măsura este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă adoptată astăzi de Guvern, în scopul întăririi disciplinei şi creşterii responsabilităţii partenerilor pe filiera de comercializare a cerealelor”, informează Guvernul.

Modelul de contract-cadru va fi aprobat de ministrul Agriculturii, la propunerea Organizaţiei Interprofesionale „Cereale şi Produse Derivate din România” – OICPR.

În termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, orice vânzare de cereale pe piaţa internă sau la export trebuie să facă obiectul unui contract scris între părţi sau primii-cumpărători trebuie să facă o ofertă scrisă de a contracta. Durata minimă a contractului de vânzare este de 6 luni, perioadă care se aplică şi pentru oferta scrisă de a contracta.

”Prevederile menţionate nu aduc atingere drepturilor producătorilor de a refuza durata minimă de 6 luni, cu condiţia ca refuzul să fie exprimat în scris, în termen de 15 zile de la primirea ofertei. În acest caz, părţile sunt libere să negocieze, în condiţiile legii, toate elementele contractului”, precizează sursa citată.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.