Retail&Agrobusiness

Consumul, un pariu câştigător: comerţul alimentar va creşte la 25 mld. euro în 2024, însă ritmul de creştere începe să se reducă

Consumul, un pariu câştigător: comerţul alimentar va...

Autor: Cristina Roşca

14.02.2020, 16:30 166

Comerţul alimentar, una dintre cele mai importante sectoare ca valoare şi ca importanţă, se va apropia de 25 mld. euro în 2024, însă ritmul de creştere scade drastic începând cu acest an, arată estimările companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Astfel, după trei ani în care avansul s-a situat între 5 şi 7%, începând cu 2020 ritmul va scădea la 2,2%, pentru ca apoi să se reducă la aproape jumătate, arată calculele ZF pe baza datelor Euromonitor.

Acestea confirmă astfel informaţiile oferite de managerii şi specialiştii din piaţă, care spun că se aşteaptă la o reducere a apetitului de consum al românilor începând cu acest an. Ei fac referire la consum în general, însă o astfel de evoluţie se va reflecta în toate segmentele, inclusiv în comerţul alimentar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO