Retail&Agrobusiness

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea RTC Proffice de către o firmă din grupul Altex

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea RTC Proffice...

Autor: Roxana Rosu

03.03.2020, 14:30 644

RTC Proffice Expe­ri­ence a raportat afaceri de 130 mil. lei în 2018.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Complet Electro Serv, controlată de  antreprenorul Dan Ostahie, intenţionează să preia compania de papetărie şi birotică RTC Proffice Experience, deţinută de Oresa Ventures.

Complet Electro Serv face parte din Grupul Altex şi activează în sectorul producţiei şi distribuţiei de echipamente IT&C, electronice şi electrocasnice.

RTC este distribuitor de produse de birotică şi papetărie către alţi agenţi economici (segmentul business to business).

Dan Ostahie, unul dintre cei mai puternici antreprenori locali prin prisma businessurilor pe care le-a creat, a cumpărat RTC Proffice de la fondul suedez de investiţii Oresa Ventures. 

RTC Proffice Experience a ra­por­tat afa­ceri de 130 mil. lei în 2018, plus 3%. Pro­fitul net a fost de jumătate de mi­lion de lei, în creştere faţă de anul 2017.

În urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO