Retail&Agrobusiness

​Complexul avicol integrat Avis 3000 din Hunedoara: Numărul clienţilor din magazinele de cartier a crescut cu 15%, iar cea mai mare cerere este pentru preparatele din carne congelate

​Complexul avicol integrat Avis 3000 din Hunedoara:...

Autor: Florentina Niţu

01.04.2020, 15:54 225

Reprezentanţii complexului avicol integrat Avis 3000 din judeţul Hunedoara, care produce carne de pui şi ouă şi are o reţea de distribuţie formată din 34 de magazine proprii în judeţele Hunedoara şi Alba, magazine de cartier sau situate în apropierea pieţelor sau zonelor aglomerate, spun că a crescut numărul clienţilor cu 15% în ultima perioadă, după aplicarea restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Noi avem magazine sub două branduri Avis, unde comercializăm exclusiv produsele noastre – carne, preparate din carne şi ouă - şi PRO HD, care din februarie este PRO HD Ă AB, unde comercializăm, pe lângă produsele noastre şi alimente, precum lactate, uleiuri, mezeluri sau dulceţuri şi de la alţi producători din Hunedoara şi Alba. La început, am avut puţine produse, dar acum avem peste 100.  (...) După impunerea restricţiilor de circulaţie, numărul clienţilor din magazinele de cartier a crescut cu 15%”, a spus pentru ZF Corina Oprişiu, directorul executiv al grupului Avis 3000.

Businessul Avis 3000 a fost pus pe picioare în 2001 de Marin State şi a familiei lui, din pasiunea pentru avicultură. În prezent, grupul de firme deţine două ferme de găini ouătoare crescute liber, de câte 100.000 de capete, o hală de creştere a găinilor ouătoare şi trei ferme pentru creşterea puilor de carne, ce au o capacitate totală de 1,2 milioane de pui.

Compania are şi propriul abator, cu o capacitate de producţie 30-35 de tone de carne pe zi, care asigură desfacerea cărnii proaspete, refrigerate şi congelate în reţeaua de 34 de magazine a companiei, în fiecare zi.

„Dacă la începutul apariţiei coronavirusului în România cererea a crescut pentru produsele prospete, acum cererea s-a schimbat şi este mai mare pentru produsele congelate”, a întărit Corina Oprişiu.

Grupul Avis 3000 are în prezent un număr de 540 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO