Retail&Agrobusiness

Companiile de jocuri de noroc şi pariuri au ajuns la venituri cumulate de peste 2 mld.euro, iar profiturile au crescut de peste cinci ori în ultimii 6 ani

Autor: Roxana Rosu

30.01.2020, 14:38 352

Companiile din sectorul jocurilor de noroc şi al pariurilor au înregistrat anul trecut o creştere de 15% a veniturilor, piaţa urmând să aibă o evoluţie ascendentă şi în 2020, până la 12 miliarde de lei (peste 2 mld.euro), arată un studiu realizat de platforma Termene.ro.

Piaţa a fost pe un trend pozitiv în ultimii ani, urcând cu 11% în 2018 şi cu 17% în 2016, anul cu cea mai mare rată de creştere.

“Pe măsură ce valoarea unui domeniu creşte, procentul cu care aceasta o face începe să scadă până la punctul la care stagnează sau chiar devine negativ. Faptul că viteza de creştere a industriei de profil se menţine ridicată este un indiciu că în România domeniul jocurilor de noroc şi al pariurilor nu a ajuns încă la potenţialul său maxim,”, a declarat Adrian Dragomir, fondator al platformei Termene.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO