Retail&Agrobusiness

Compania de distribuţie şi logistică Aquila ia 10 mil. euro de la BERD pentru dezvoltare

Compania de distribuţie şi logistică Aquila ia 10 mil....

Autor: Cristina Roşca

01.10.2021, 11:46 1380

Compania de distribuţie şi logistică Aquila, cu afaceri anuale de 370 mil. euro, ia 10 mil. euro de la BERD pentru dezvoltare, mai exact pentru dezvoltarea mărcilor proprii, modernizarea depozitelor, digitalizare şi capital de lucru.

Suma se împarte astfel: 5 mil. euro reprezintă un împrumut, iar restul de 5 mil. euro reprezintă o opţiune a BERD de a cumpăra acţiuni de la fondatorii Aquila, la un preţ de exercitare convenit în prealabil.

Pachetul a primit aprobarea comitetelor executive ale părţilor, dar rămâne condiţionat de acordul asupra documentaţiei de tranzacţie şi de îndeplinirea condiţiilor suspensive.

Grupul Aquila, controlat de Cătălin Vasile şi Alin Dociu, activează în domeniul distribuţiei şi logisticii, iar cea mai mare companie din grup este Aquila Part Prod Com, care anul trecut a intrat în clubul miliardarilor în lei după un avans al afacerilor de 57%.

Astfel, compania de transport şi distribuţie a ajuns anul trecut la afaceri de aproape 1,5 miliarde lei. Aquila a fost înfiinţată în 1994 şi numără în prezent peste 3.000 de angajaţi, activând atât pe piaţa locală de distribuţie, cât şi în Republica Moldova.

În vara acestui an, Aquila a finalizat procesul de integrare a Agrirom, distribuitor de produse alimentare. Integrarea vine în urma tranzacţiei prin care Aquila a cumpărat distribuitorul de produse alimentare la începutul anului 2019. Compania Agrirom era controlată anterior tranzacţiei de Raul Bălănescu (85% din părţile sociale), Veronica Pop (5% din părţile sociale) şi de Gabriel Puiu (10%).  Agrirom a avut anul trecut aproape 250 de angajaţi şi venituri de 236 milioane lei, conform datelor Ministerului de Finanţe.“

„Pachetul financiar agreat cu BERD va permite Aquila să finanţeze consolidarea şi extinderea portofoliului său de mărci proprii, să investească în automatizarea depozitelor sale, implementarea unui nou sistem ERP, precum şi pentru alte nevoi de capital de lucru şi investiţii. Aceste proiecte vor îmbunătăţi acoperirea mărcilor proprii ale Aquila, vor creşte productivitatea în depozite şi vor ridica gradul general de digitalizare al operaţiunilor companiei”, spun reprezentanţii părţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO