Retail&Agrobusiness

Codruţ Nicolau, Patria Bank: Antreprenorii care dispun de capital sunt deschişi să experimenteze în zona agricolă, dar pentru a reuşi într-un astfel de business este nevoie de expertiză

Videoconferinţa Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro si micro prin cooperare şi colaborare

Codruţ Nicolau, Director General Adjunct, Patria Bank

Codruţ Nicolau, Director General Adjunct, Patria Bank

Autor: Cristina Bellu

23.06.2020, 14:19 242

Codruţ Nicolau, director general adjunct pe divizia comercială în cadrul Patria Bank, spune că antreprenorii care dispun de capital devin tot mai deschişi către experimente pe zona agricolă, dar pentru a reuşi să dezvolţi un business sănătos pe acest segment este nevoie de expertiză.

"Dincolo de avantajele de aduce o abordare prospătă trebuie să cauţi expertiză pe domeniul respectiv. Se vede o diversificare la unii antreprenori care au un capital şi vor să experimenteze si alte domenii. În acelaşi timp se remarcă o creştere a numărului de fermieri în rândul tinerilor, dar pentru a reuşi într-un astfel de business este nevoie să existe expertiză",.a spus Codruţ Nicolau în cadrul videoconferinţei Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro si micro prin cooperare şi colaborare, realizată de ZF în parteneriat cu Patria Bank.

Alte declaraţii:

Un triunghi important pentru reuşita afacerilor antreprenoriale mici şi mijlocii constă în inovare - un element care îţi poate aduce un punct competitive, strategie bine calibrată pentru a putea pătrunde cu produsele în lanţurile de retail şi un management foarte bine pus la punct.

Se remarcă o deschidere mult mai mare a agricultorilor către soluţii care presupun monitorizarea culturilor cu sonde, drone. Sunt multe idei în zona asta. Sperăm la o adopţie tot mai mare pe acest palier pentru că tehnologia devine tot mai importantă în agricultură.

Sunt mai multe tipuri de parteneriate: parteneriat dintre finanţator şi orice fel de instituţie care ajută antreprenorul să aibă acces la finanţare. Toate cerecetările arată că antreprenorii accesează greu garanţiile mai ales la nivelul IMM-urilor. Dacă toate instituţiile statului ar funcţiona ca APIA şi FGCR aş fi foarte bucuros că trăiesc în România.

85% dintre clienţii noştri care au luat o finanţare garantată prin APIA, au accesat ulterior şi un alt produs.

Am făcut o platformă online în care am început să-I învătăm pe producători cum să-şi vîndă produsele. Trebuie să se întâmple poli mari de parteneriate care să reunească producătorii- retailerii- logistica.

Spre desebire de criza precedentă unde băncile erau percepute ca o parte din problemă, astazi ele sunt percepute ca parte din soluţie. În cazul nostru toţi banii i-am pus în piaţă. Vrem să finanţăm.

Criza a accelerat tot ce înseamnă digitalizare, a creat solidaritate, iar parteneriatele dintre instituţii au avut la bază acestă solidaritate şi a mărit viteza de reacţie în luarea deciziilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO