Retail&Agrobusiness

Clienţii Kaufland care reciclează sticle, PET-uri şi doze primesc bonuri de discount la cumpărături

Clienţii Kaufland care reciclează sticle, PET-uri şi...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

27.03.2018, 14:50 10183

Clienţii Kaufland care vor depune sticle, PET-uri şi doze de aluminiu în containerele specializate ce s-au montat la unităţile retailerului vor primi cupoane de reducere la produsele pe care le selectează, iar discount-ul diferă de la un produs la altul, au anunţat joi reprezentanţii Kaufland.

În această săptămână şi săptămâna viitoare, pentru cinci ambalaje introduse în automatul de reciclare, clienţii vor primi un cupon de 15% reducere la produsele Bergenbier. Cupoanele de reducere se eliberează la un minim de 5 articole introduse şi multiplu de 5, care pot fi utilizate în magazin.

Automatele de reciclare acceptă trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă şi doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru), aceste containere fiind complet tehnologizate cu o capacitate de procesare a ambalajelor de până la 60 de recipiente pe minut.

„Clienţii pot introduce recipientele într-o ordine aleatorie în aparat, iar acesta le identifică, le sorteză automat şi le direcţionează în pubela alocată fiecărui tip de material. Imediat ce clienţii depun ambalajul în automat, acesta scanează materialul şi eliberează cuponul. Aparatele sunt dotate cu senzori de măsurare a gradului de umplere, senzori de mişcare, camere de supraveghere şi linie de sortare. La fiecare cinci ambalaje depuse, indiferent de tipul lor, aparatul va elibera automat un cupon de discount la achiziţionarea unor produse selectate în acest sens”, au precizat iniţiatorii proiectului.

Persoanele interesate să recicleze trebuie să ştie că recipientele introduse este necesar să fie goale, cât mai curate şi nedeteriorate pentru a fi acceptate de aparat, la mai puţin de cinci ambalaje introduse automatul eliberează un cupon fără valoare. Se pot depune orice combinaţie din cele trei tipuri de ambalaje acceptate - PET, sticlă sau aluminiu - şi se pot utiliza mai multe cupoane pe acelaşi bon fiscal de cumpărături, dar fiecare cupon poate fi folosit în combinaţie cu un singur produs.

Containerele de reciclare sunt instalate în parcările magazinelor Kaufland din Bucureşti, din cartierele Basarab (bdul Orhideelor, nr. 46), Pantelimon (şos. Pantelimon) şi Militari (str. Valea Cascadelor), urmând ca proiectul să fie extins în întreaga reţea naţională.

Programul este iniţiat şi derulat 100% de către retailer şi aduce tehnologia de ultimă generaţie în slujba mediului înconjurător, iar containerele corespund celor mai riguroase standarde de mediu şi calitate, mai arată reprezentanţii Kaufland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO