Retail&Agrobusiness

Cine vine la videoconferinţa ZF Agricultura într-o nouă etapă: Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii? Miercuri, 21 octombrie

Cine vine la videoconferinţa ZF Agricultura într-o...

Autor: Florentina Niţu

20.10.2020, 00:05 169

♦ Horia Cardoş, patronul Agroland, un lanţ de peste 250 de magazine tradiţionale cu produse agricole,

♦ Sergiu Gorban, acţionarul Transylvania Invest, unul dintre cei mai mari traderi de cereale cu capital românesc, cu o cifră de afaceri de peste 170 mil. lei anul trecut,

♦ Florin Deznan, CEO şi fondator al RDF, unul din principalii distribuitori de inputuri agricole pentru judeţele din vestul ţării şi important trader de cereale, şi l Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România, companie ce furnizează la nivel naţional servicii agronomice, îngrăşăminte şi pesticide, sunt numai câţiva dintre antreprenorii sau executivii, implicaţi în agrobusinessul autohton ce vor fi prezenţi la videoconferinţa ZF Agricultura într-o nouă etapă: Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii?

Evenimentul va avea loc miercuri, 21 octombrie, online, de la 9:30 pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar şi îşi propune să aducă în acelaşi loc producătorii agricoli, procesatorii de materii prime, traderii de cereale, distribuitorii de inputuri, dezvoltatorii de soluţii digitale, ban­cherii, reprezentanţii unor platforme de investiţii şi management al companiei şi reprezentanţii unor instituţii ale statului ce au legătură directă cu agrobusinessul.

Emil Dumitru, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Mihai Moraru, director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi Adrian Pintea, director general al Agenţiei de Plăţi şi Intevenţii pentru Agricultură (APIA), vor expune soluţiile găsite de stat pentru digita­lizarea agriculturii, ce mijloace de finan­ţare există pentru facilitarea acestui lucru.

Dar şi cum poate fi reabilitată infrastructura de irigaţii, un proiect promis de autorităţi, ce ar trebui să demareze în 2021, astfel încât seceta să nu mai facă ravagii masive ca în anul agricol 2020.

Despre cum se pot organiza mai bine fermieri şi cum pot creşte valoarea companiei vom discuta în cadrul evenimentului cu Dafina Jeacă, communication manager al Ogor, firmă ce dezvoltă o platformă complexă pentru fermieri, concentrată în jurul a trei piloni: un jurnal în timp real de observaţii satelitare; o comunitate şi un centru de colaborare ce ajută fermierii să gestioneze mai uşor provocările zilnice; un îndrumar al activităţlor agricole ce ajută fermierii să îşi organizeze activităţile, de la planificat, semănat până la recoltat.

Totodată, în cadrul evenimentului vom discuta despre mijloace are România să transforme materia primă în produs finit şi cum pot fi susţinute investiţiile în procesare, ce posibilităţi de a atrage fonduri europene sau de a lua credite cu dobânzi mai avantajoase de la bănci sau cum poate o platformă de investiţii şi management să intre în acţionariatul firmei şi să contribuie la dezvoltarea sa.

Soluţiile le vom afla de la Maria Galeş, o antreprenoare din Suceava care a investit 6 mil. euro într-o fabrică de prelucrare a miezului de nucă, de la reprezentanţii cooperativei agricole Tomi’s Honey, care au construit cu 2 mil. euro o fabrică de procesare a mierii în Constanţa, dar şi de la Ramona Ivan, director al Direcţiei Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale din cadrul CEC Bank, şi de la Alexandru Savin, membru bord şi investment manager al ROCA, platformă pentru investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO