Retail&Agrobusiness

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu peste 9% în primele zece luni din 2017

În perioada 1 ianuaruie – 31 octombrie 2017 comparativ cu perioada similară de anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 10,2% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (13,1%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (12,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (5,8%).

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 9,2%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (13,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (11,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (4,8%).

În octombrie 2017 comparativ cu septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie brută, a scăzut pe ansamblu cu 0,6%, din cauza scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (5,7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (0,5%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată, în octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,0% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (1,1%). Scăderi s-au înregistrat în comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (5,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (0,4%).

În octombrie 2017 comparativ cu octombrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie brută, în octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016 a înregistrat o creştere cu 13,6% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (18,0%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (13,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (8,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016 a înregistrat o creştere cu 12,9% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (15,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (14,2%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (7,5%).

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.