Retail&Agrobusiness

Ce vrea să facă grupul finlandezo-chinez Amer Sports cu fabrica achiziţionată în Orăştie: Va fi un centru global de producţie pentru clăparii Salomon şi Atomic

Ce vrea să facă grupul finlandezo-chinez Amer Sports cu...

Autor: Cristina Roşca

05.10.2020, 09:00 1270

Grupul finlandezo-chinez, cu afaceri anuale de circa 3 mld. euro, a cumpărat recent o fabrică în România de la Chimsport.

Gigantul Amer Sports vrea să transforme fabrica Chimsport din Orăştie cumpărată recent într-un centru global de producţie de clăpari. Această unitate era deja de circa 20 de ani furnizor pentru grupul finlandezo-chinez.

„Vom continua să dezvoltăm această unitate de producţie pas cu pas pentru a o transforma în cea mai bună din categoria ei (best in class ski booth factory)“, spune Tea Lindfors, senior sustainability partner în cadrul Amer Sports Corporation. Preluarea vine în contextul în care Amer Sports lucra local doar cu fabrici partenere, neavând nicio unitate proprie de producţie.

„Amers Sports îşi dezvoltă propria producţie pas cu pas pentru a avea un control mai bun asupra calităţii produselor. Fabrica (preluată de la Chimsport - n.red.) este specializată în injecţii de plastic, tehnologii de printare, procesarea materialelor moi şi asamblare. Ea va fi un centru global de producţie a clăparilor sub brandurile Salomon şi Atomic“, adaugă Tea Lindfors.

Compania Chimsport a avut afaceri de 92,5 mil. lei în 2019, cu 5% mai mici decât în anul anterior, şi peste 700 de salariaţi. Chimsport este controlată la rândul său de Chimica, o afacere al cărei acţionar majoritar este Alexandru Fărcaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO