Retail&Agrobusiness

Ce caută consumatorii pe internet? În România şi Polonia cel mai căutat brand de consum e Netflix, pe când în Germania şi SUA e Amazon

Ce caută consumatorii pe internet? În România şi...

Autor: Cristina Roşca

14.03.2021, 09:49 459

Google, Netflix, Amazon, eBay şi Ikea sunt cele mai căutate branduri de consum după căutările pe internet ale utilizatorilor. Datele arată că în România câştigător e Netflix, pe când în ţările nordice Ikea e la mare căutare, iar Amazon domină în SUA şi vestul Europei. Există şi câteva excepţii precum China - cu platforma Baidu - şi Canada - unde lider e retailerul Walmart.

În ceea ce priveşte cele mai căutate branduri de consum, este logică dominaţia unor mărci precum Google, Netflix, Amazon, eBay sau Ikea. În ultimul an, marcat de pandemia de COVID-19, consumatorii au stat mai mult în casă, au făcut shopping online, au „aprofundat“ portofoliul Netflix şi au încercat să îşi facă şederea mai plăcută, investind în produse pentru propria locuinţă.

„Dincolo de muncă, activitatea preferată în pandemie a fost Netflix, pe care l-am descoperit ca lumea şi l-am aprofundat serios“, spune Dragoş Anastasiu, fondatorul grupului Eurolines şi al unor afaceri în domeniul hotelăriei. Google este brandul de consum numărul unu în 100 de ţări (jumătate din toată ţările din lume), urmat de Netflix care domină în 45 de state. Podiumul celor mai căutate mărci pe internet este completat de Amazon, care e lider în 30 de ţări, conform aceleiaşi surse. VisualCapitalist.com citează datele Business Financing care compilează căutările pe internet pe o perioadă de 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO