Retail&Agrobusiness

Cât câştigă un angajat McDonald’s în România? Compania a majorat în pandemie salariile cu 27%

Cât câştigă un angajat McDonald’s în România?...

Autor: Cristina Roşca

30.12.2021, 14:26 2311

Veniturile medii pe care le pot câştiga angajaţii McDonald's sunt de 2.400 de lei net lunar pentru crew (lucrător comercial responsabil cu pregătirea produselor sau servirea clienţilor), 3.200 de lei net pentru manager trainee şi 4.200 de lei net pentru un manager, arată datele oferite de companie.

„Avem salarii competitive la nivelul pieţei şi le oferim flexibilitate angajaţilor, astfel încât oamenii pot opta pentru un program de 4 – 6 – 8 ore. În funcţie de programul ales sau de orele suplimentare lucrate, venitul final poate varia”, spunea recent spune Paul Drăgan, CEO al McDonald’s România.

În pofida pandemiei şi a incertitudinii, executivul adaugă că a majorat în medie cu 27% salariile angajaţilor, când nimeni nu se aştepta. Iar asta a făcut ca oamenii să rămână, astfel că fluctuaţia de personal a fost mai mică în 2020 şi 2021, pe o piaţă a forţei de muncă foarte dificilă.

“Am crescut salariul de bază şi am introdus o serie bonusuri pentru a-i ţine pe oameni motivaţi. Totodată, am vizitat cât de des restaurantele din ţară. Avem circa 5.000 de salariaţi în România. Migraţia către alte companii a existat dintotdeauna. Acum poate s-a acutizat în unele industrii. Noi am văzut mereu aceste mişcări, dar pentru noi lucrurile au stat mai bine în 2020 şi 2021.”

McDonald’s este liderul pieţei locale de restaurante, cu afaceri de 110 mil. euro în primul semestru din acest an, cu 38% mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului anterior şi cu 20% peste rezultatele din primele şase luni din 2019. Compania are în prezent circa 90 de restaurante, iar dezvoltarea urmează să continue şi în 2022, la fel şi investiţiile în remodelări şi digitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO