Retail&Agrobusiness

Cât câştigă o gospodărie care trăieşte din cultivarea legumelor? „De luni şi până joi muncim la culturi, iar de vineri până duminică suntem la piaţă.“

Cât câştigă o gospodărie care trăieşte din...

Autor: Roana Rotaru

23.05.2017, 20:15 1020
Dumitru Zaharia, un producător agricol din comuna Vidra, judeţul Ilfov, care cultivă legume pe o suprafaţă de 1,3 hectare de teren şi deţine 1.800 de metri pătraţi de solarii, câştigă în medie 2.700 de lei pe lună din producţia şi comercializarea legumelor precum cartofi, rădăcinoase, roşii, ardei, vinete, salată sau ceapă verde, potrivit cal­culelor ZF, realizate pe baza decla­raţiilor legumicultorului. 
 
„Toată familia trăieşte din culti­varea legumelor. De luni şi până joi muncim la culturi, iar de vineri până duminică suntem la piaţă. Vindem în pieţele volante din Bucureşti sau când avem mai multă producţie vindem în piaţa angro de la Pucheni. Avem vân­zări de 200-300 de lei pe zi, dar sunt şi zile când venim aproape degeaba la piaţă, în care avem vânzări de 150 de lei. Cu excepţia roşiilor, a ardeilor şi a vinetelor, reuşim să avem producţii pe tot parcursul anului“, a spus legu­micultorul din Vidra. Dumitru Zaharia este unul dintre cei peste peste 6.700 de legumicultori care s-au înscris să primească subvenţia de 3.000 de euro pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, un program demarat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rrurale (MADR) pentru a încuraja producţia autohtonă de roşii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO