Retail&Agrobusiness

Câştigătorii anului 2020: Pandemia a făcut ca fabricile de electrocasnice să lucreze la foc continuu pentru oamenii care au stat tot mai mult timp acasă. „Suntem o industrie norocoasă. (...) Capacitatea de producţie nu mai e suficientă. Am început deja un nou proiect de investiţii.“

Câştigătorii anului 2020: Pandemia a făcut ca...

Autor: Cristina Roşca

11.01.2021, 09:00 349

Fabricile de electrocasnice au lucrat la foc continuu în 2020 pentru a face faţă cererii tot mai mari din partea consumatorilor, care au stat acasă şi au investit în bunuri pentru locuinţă.

„Suntem o industrie norocoasă, iar în cazul nostru e cerere mare pentru brandurile din grup (Beko, Grundig sau Arctic - n.red.). Deşi e a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE, capacitatea de producţie de la Găeşti, Dâmboviţa, nu mai e suficientă. Am început deja un nou proiect de investiţii pentru a creşte capacitatea cu 10%“, spunea la finalul anului trecut spune Ragip Balcioglu, CCO Arcelik Group, proprietarul Arctic.

Spre comparaţie, România a produs în 2019, ultimul an pentru care există date publice, electrocasnice de aproape 7 mld. lei, piaţa crescând cu 6% faţă de anul anterior, dar fiind de patru ori mai mare decât în urmă cu un deceniu.

Industria producătoare de electrocasnice din Româ­nia se află în plină dezvoltare, cu noi unităţi care se des­chid, cu achiziţii de fabrici mai mici de către jucătorii exis­tenţi şi cu intrarea unor nume gigant.

Chinezii de la Haier reprezintă un nume nou, însă ei vor cântări în cifre de anul viitor sau poate în 2021 dat fiind că abia construiesc o primă fabrică pe plan local. Aceste investiţii sunt cu atât mai importante în economie cu cât în 2020, un an marcat de pandemia de Covid-19, alte domenii au avut de suferit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO