Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Cărtureşti redeschide şase librării stradale. Ne dorim să ne întoarcem la activitatea noastră, oamenii iubesc cartea, iar relaţiile dintre noi şi consumatori vor continua

Reţeaua de librării Cărtureşti a început redeschiderea reţelei cu primele unităţi stradale. Cele din malluri mai au de aşteptat ok-ul autorităţilor. Primele deschise sunt Cărtureşti Verona (15 mai), Cărtureşti Operei Timişoara (15 mai), Cărtureşti Piaţa Sfatului Braşov (15 mai), Cărtureşti&Friends (16 mai), Cărtureşti Veranda (18 mai), Cărtureşti America House (19 mai), Cărtureşti Mercy Timişoara (19 mai). Pentru librăria Cărtureşti Carusel din centrul vechi, cea mai cunoscută a reţelei, nu există încă o dată oficială de redeschidere.

“Între 15 şi 19 mai redeschidem şase librării stradale sau cu intrare dinspre stradă. Vom actualiza lista pe parcurs, dat fiind că uşor-uşor redeschidem toate librăriile stradale. La restul, respectiv la cele din malluri, depindem de autorităţi. Este foarte mult de muncă şi să închizi, dar şi să redeschizi, e o muncă ce nu se vede, de la măsuri de siguranţă, la discuţii cu furnizorii. Industria culturală e fragilă şi framentată”, spune Şerban Radu, cofondator al reţelei de librării Cătureşti.

El adaugă că sunt implicate costuri şi eforturi sustanţiale, un exemplu fiind discuţiile cu unii proprietari de spaţii dat fiind că nivelul anterior al chiriei este deja nesustenabil. Radu precizează că a găsit înţelegere la proprietarii spaţiilor stradale şi e optimist că va fi aceeaşi situaţie şi la celelalte.

“Sunt sigur că vom găsi soluţii. Ne dorim să ne întoarcem la activitatea noastră, oamenii iubesc cartea, iar relaţiile dintre noi şi consumatori vor continua în offline.”

În cazul Cărtureşti circa 75% dintre librării sunt găzduite de către centre comerciale. Este vorba de un total de 28 de unităţi. Restul sunt stradale (şapte librării) sau găzduite în altfel de spaţii (o clădire de birouri: America House, şi un centru tip food & leisure court, Agora Floreasca).

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.