Retail&Agrobusiness

Calipso, îmbuteliator de apă: Să cauţi un mecanic, un electrician sau un matriţer este cumplit. Am început să ne pregătim noi oamenii

Calipso, îmbuteliator de apă: Să cauţi un mecanic, un...

Autor: Cristina Bellu

23.10.2017, 20:00 588

♦Calipso, companie înfiinţată în 1991, produce şi îmbuteliază apă de izvor plată şi carbogazoasă, băuturi răcoritoare şi apă aromatizată şi are acum peste 150 de angajaţi.

Daciana Siderache, director ge­neral al îm­buteliatorului de apă Calipso, cu afaceri de 50 mil. lei, spune că dispariţia şco­li­l­or pro­fe­sionale din Ro­mâ­nia creează pro­ble­me în găsirea de per­so­nal ca­li­ficat care să lucreze în fa­brică.
 
„Găsirea unui me­ca­nic, a unui elec­trician sau a unui matriţer este un proces de căutare cumplit. Matriţerul este o piesă rară în România, ca să nu mai vorbesc de un su­dor în argon. În afară, un astfel de sudor câştigă 5.000-6000 de euro lunar, iar la noi nici nu există”, a explicat Daciana Siderache, care conduce o companie cu peste 150 de angajaţi în prezent.
 
Compania se bazează, însă, pe „vechea gardă”, iar ca soluţie de vi­itor, firma face training pentru angajaţii ti­neri. „Am început să facem pre­gă­tire, avem oa­meni în fabrică care cu asta se ocupă. Acum avem în training pa­tru sau cinci per­soa­ne.”
 
Lipsa forţei de muncă a devenit o pro­ble­mă pentru ma­jor­itatea companiilor din Ro­mânia, iar angajatorii susţin că, deşi au proiecte de recrutare, nu mai găsesc can­didaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO