Retail&Agrobusiness

B.D.G. Import şi-a majorat cu 4% cifra de afaceri anul trecut şi adaugă în portofoliu produsele William Grant & Sons cu care ţinteşte venituri de 50 mil. lei

B.D.G. Import şi-a majorat cu 4% cifra de afaceri anul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.04.2024, 14:20 104

B.D.G. Import, unul dintre cei mai mari importatori de băuturi spirtoase de pe plan local, a adăugat începând cu această lună produsele William Grant & Sons în portofoliul său de venituri şi vrea să ajungă cu aceste produse la venituri de 55 milioane de lei în primele 12 luni. Compania românească a terminat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 365 de milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF pe baza informaţiilor furnizate de companie şi cele de la Ministerul de Finanţe aferente anului 2022.

„Acest parteneriat reprezintă un angajament comun faţă de excelenţă şi satisfacţia clienţilor. Aşteptăm cu nerăbdare să reintroducem aceste branduri excepţionale pe piaţa românească şi să continuăm să modelăm piaţa băuturilor spirtoase din România. Atât B.D.G. IMPORT, cât şi William Grant & Sons împărtăşesc valori esenţiale de inovare şi cultură de pionierat, iar această colaborare este o potrivire naturală”, a  declarat Petru Berciu, fondator & managing partner B.D.G. IMPORT.

William Grant & Sons este o distilerie independentă, de familie, cu sediul central în Marea Britanie, fondată de William Grant în 1887, iar B.D.G. IMPORT va reprezenta exclusiv în România branduri renumite de whisky scoţian care includ Glenfiddich single malt, The Balvenie single malt, Monkey Shoulder blended malt şi Grant’s blended whisky, alături de Hendrick’s super premium Gin şi Tullamore D.E.W. Irish whiskey.

”William Grant & Sons caută activ oportunităţi de dezvoltare în Europa de Est. Experienţa şi expertiza B.D.G. Import in dezvoltarea categoriilor de băuturi premium şi super – premium, precum şi entuziasmul acestei echipei se aliniază perfect cu devotamentul nostru pentru construirea de branduri puternice.”, a spus Doug Bagley, chief commercial officer, William Grant & Sons.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO