Retail&Agrobusiness

Cum au arătat datele despre consum în noiembrie 2021: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, principalul indicator pentru consumul privat, a crescut cu 5% an/an, şi cu 2,4% faţă de octombrie. La 11 luni, consumul s-a majorat cu 10,5% an/an

Cum au arătat datele despre consum în noiembrie 2021:...

Autor: Cristina Bellu

07.01.2022, 09:21 133

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, principalul barometru pentru consumul privat, a marcat în luna noiembrie 2021 o creştere de 5%, ca serie brută, faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 16,7%, la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 3,4% şi la vânzările de produse nealimentare cu 1,5%, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Raportat la luna octombrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 2,4%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 5,7% şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 1,1%.

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,8%.

(Sursa: INS)

În perioada ianuarie-noiembrie 2021, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul s-a majorat cu 10,5%, serie brută, faţă de perioada similiară a anului trecut, pe fondul creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 14,3%, la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 11,9% şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun  cu 5,5%.

Chiar dacă valorile indicelui au marcat o scădere faţă de cele înregistrate în primele zece luni din 2021, când majorarea a fost de 11,1%, evoluţia rămâne bună.

(Sursa: INS)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO