Retail&Agrobusiness

Au ales să nu-şi plângă de milă şi au căutat colacul de salvare. Antreprenorii din HoReCa au trecut de la fine dining la mâncarea de cantină, şi-au transformat localurile în băcănii sau au amenajat pieţe volante cu produse locale

ANALIZĂ ZF

Radu Ionescu, cofondator al Kaiamo: Am fost nevoiţi să ne reconfigurăm cu totul, astăzi funcţionăm sub metoda unui protest culinar, cum l-am numit noi, bucătăria Kaiamo este mutată în stradă, dar sub o altă formă deoarece restau­rantul nostru avea un specific de fine dining, oferea o experienţă completă, ceea ce nu am putut să ducem mai departe cu restaurantul închis.

Radu Ionescu, cofondator al Kaiamo: Am fost nevoiţi să ne reconfigurăm cu totul, astăzi funcţionăm sub metoda unui protest culinar, cum l-am numit noi, bucătăria Kaiamo este mutată în stradă, dar sub o altă formă deoarece restau­rantul nostru avea un specific de fine dining, oferea o experienţă completă, ceea ce nu am putut să ducem mai departe cu restaurantul închis.

Autor: Miruna Diaconu

13.12.2020, 00:21 2134

♦ În această perioadă, deşi mulţi antreprenori din zona de HoReCa au apelat la servicii de livrări la domiciliu sau take away, în unele cazuri nu au putut fi compensate scăderile masive ale afacerilor.

O parte dintre antreprenorii din HoReCa, cea mai afectată in­dus­trie, a văzut în criza pan­de­mică o oportunitate de a se reinventa, pen­tru a putea supravieţui con­tex­tului actual. Restricţiile impuse de autorităţi cu privire la limitarea răspândirii virusului i-au deter­minat pe antreprenori în cele mai multe cazuri să apeleze la servicii de tip livrări la domiciliu sau take away. Totuşi, au existat cazuri în care aceste servicii nu au putut compensa scăderile semnificative ale afacerilor, astfel că antreprenorii au fost nevoiţi să apeleze la alte soluţii pentru a-şi menţine businessurile în viaţă.

Un restaurant cunoscut de fine dining din Bucureşti a fost nevoit să se reconfigureze, de­ve­nind în prezent o cantină cu mâncare tra­di­ţională. Livră­rile la domiciliu nu ar fi fost o po­si­bilitatea pen­tru restaurantul Kaiamo din simplul motiv că mân­carea de tip fine dining nu poate fi trans­portată aşa uşor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO