Retail&Agrobusiness

Aşteptarea a luat sfârşit: Holde Agri Invest debutează joi, 1 octombrie, la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei

Aşteptarea a luat sfârşit: Holde Agri Invest...

Autor: Tibi Oprea

29.09.2020, 17:41 1988

Acţiunile Holde Agri Invest, companie românească care operează terenuri agricole, vor intra joi, 1 octombrie, la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul HAI, potrivit informaţiilor ZF.

Capitalul social, subscris şi integral vărsat al Holde Agri Invest este de 43 mil. lei, divizat în 43 de milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu fiecare, din care 37,2 milioane sunt acţiuni ordinare clasa A, iar 5,8 milioane sunt acţiuni preferenţiale clasa B. Din acestea vor fi admise la tranzacţionare cele 37,2 milioane de acţiuni clasa A.

În urma finanţărilor realizate prin intermediul Bursei, cel mai mare acţionar al companiei este Vertical Seven Group, fond de investiţii al antreprenorilor Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu, care deţine 6,3 milioane de acţiuni (14,65% din capitalul social total). Din acestea, 4,85 milioane de acţiuni sunt ordinare Clasa A (13% din acţiunile ordinare şi drepturile de vot) şi 1,46 milioane acţiuni sunt preferenţiale cu dividend prioritar fără drept de vot Clasa B (25% din totalul acţiunilor preferenţiale).

Investitori individuali deţin 27 de milioane de acţiuni reprezentând 62,76% din capitalul social total, din care 24,4 milioane sunt acţiuni ordinare Clasa A (65,5% din acţiunile ordinare şi drepturile de vot), iar 2,7 milioane sunt acţiuni preferenţiale cu dividend prioritar fără drept de vot Clasa B (45,5% din totalul acţiunilor preferenţiale).

Persoanele juridice deţin 9,7 milioane de acţiuni (22,6% din capitalul social total), din care 8 milioane sunt acţiuni ordinare Clasa A (21,5% din acţiunile ordinare şi drepturile de vot), iar 1,7 milioane sunt acţiuni preferenţiale cu dividend prioritar fără drept de vot Clasa B (29,4% din totalul acţiunilor preferenţiale).

Free-float-ul efectiv al emitentului, luând în considerare doar acţiunile tranzacţionabile din clasa A, este de 86,96%, arată datele de pe site-ul companiei. În prezent, Holde Agri Invest numără 132 de acţionari persoane fizice şi juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO