Retail&Agrobusiness

Ariel „curăţă“ singur 40% din piaţa de 400 mil. euro a detergenţilor

Ariel „curăţă“ singur 40% din piaţa de 400 mil....

Autor: Cristina Roşca

18.12.2019, 08:36 526

Românii cheltuie anual 400 mil. euro pe detergent, într-o piaţă dominată clar de Ariel, care are singur 40% din vânzări.

Americanii de la P&G sunt liderul detaşat al pieţei locale de detergent. Ariel - unul dintre cele mai puternice mărci ale P&G - are în România o cotă de piaţă de peste 40%, mai mare decât în orice ţară din lume, şi P&G e prezent în 180 de state, a spus recent Loic Tassel, preşedintele P&G Europa, un business de 17 mld. dolari anual. De altfel, la mai multe produse P&G România stă mai bine ca media europeană la cotă de piaţă, spune executivul.

„Există un apetit imens pentru noutăţi. Am învăţat că dacă noi creionăm ceva în Vest, e important să aducem şi local produsele pentru că va exista interes. Un exemplu în acest sens este chiar cel al capsulelor de detergent“, explică executivul.

Vânzările de astfel de detergent cresc constant, avansul fiind estimat la 8% în 2019. În ultimicii cinci ani plusul a fost de aproape o treime, arată calculele ZF pe baza datelor statistice ale companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Un român cheltuie în medie 1,7 euro pe lună pe detergent, la fel de mult ca un neamţ. Salariul meniu net este de 5-6 ori mai mic local faţă de cea mai dezvoltată economie din UE, însă preţurile sunt de multe ori aliniate la bunuri de larg consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO