LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cât loc de dezvoltare mai există pe piaţa cafenelelor din România. O discuţie cu Radu Savopol, cofondator 5 to Go.
Retail&Agrobusiness

Arabii de la Al Dahra vor să producă 1 milion de tone de cereale în România până în 2022

Al Dahra din Abu Dhabi, o multinaţională din sec­to­rul agroalimentar care a cumpărat recent Agricost - cea mai mare fermă de cereale din Europa, vrea să ajungă să pro­ducă 1 milion de tone de cerea­le şi furaje în România până în 2022.

„Noi acum prin Agricost realizăm o producţie totală 400.000 de tone de ce­re­ale, din care 40.000 de to­ne de lu­cernă“, a spus Lucian Buzdugan, ad­mi­nis­tra­to­rul Agricost. Astfel, pentru atin­ge­rea acestui obiec­tiv, arabii ar avea ne­voie de încă o fermă de di­mensiunea Agricost.

Ferma Agricost are în con­ce­siune de la Agenţia Do­me­niile Sta­tului 56.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei până în 2032, pentru care plăteşte o arendă de circa 300 lei pe hectar, de 2 ori mai mică decât preţul pieţei. Doar din subvenţiile agricole, Agricost a încasat 9,4 mil. euro în 2017.

Arabii de la Al Dahra susţin că vor investi încă 500 de mil. dolari în România în urămătorii cinci ani. Lista de investiţii include achiziţia de teren, modernizarea parcului de utilaje agricole, dezvoltarea unui punct de colectare a cerealelor, achiziţia unui punct de operare în portul Constanţa, înfiinţarea unei companii de vânzare îngrăşăminte din import, înfiinţarea unor ferme de creştere a animalelor şi altele.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.