LIVE: ZF Live Special: Ce va însemna guvernanţa corporativă post-pandemie care trebuie să se raporteze la conceptul ESG?
Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Pandora Prod din Focşani: Cele mai mari provocări în 2021 sunt menţinerea locurilor de muncă şi menţinerea clienţilor din Europa. Compania este unul dintre cei mai mari jucători din producţia de textile, cu 650 de salariaţi în două fabrici în judeţul Vrancea

Producătorul de îmbră­căminte Pandora Prod din Focşani a obţinut anul trecut afaceri de 136 mil. lei în 2020, cu 6,5% mai mici decât în anul anterior. În pofida pandemiei, firma din Focşani, judeţul Vrancea, şi-a majorat profitul de peste trei ori, la 5,4 mil. lei în 2020.

În cele două fabrici compania mai are circa 650 de salariaţi, faţă de peste 900 în anul anterior pandemiei.

„Cele mai mari trei provocări pentru noi în 2021 sunt menţinerea locurilor de muncă, menţinerea clienţilor din Europa şi conformarea cu aşteptările clienţilor noştri în termeni de menţinerea calităţii pro­duselor şi îndeplinirea standar­delor de sustenabilitate“, spun reprezen­tanţii Pandora Prod. Tot pentru 2021 compania şi-a bugetat o creştere a businessului la 150 mil. lei şi o dezvoltare a echipei cu 50 de oameni.

Producătorul de îmbrăcăminte Pandora Prod din Focşani are pentru acest an şi un buget de investiţii de 1,5 mil. lei, în scădere cu 15% faţă de 2020, dar la un nivel similar cu cel din perioada anterioară pandemiei.

„Cele mai importante trei proiecte de investiţii sunt dezvoltarea unor servicii conexe, investiţiile în utilaje inteligente şi trecerea la utilizarea energiei verzi pentru întreg lanţul de producţie“, spun reprezentanţii companiei deţinute de omul de afaceri Dorel Simiz şi de familia sa.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.