Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Florin Păltinuş, un antreprenor din Vrancea, a investit 3 mil. euro din fonduri europene pentru extinderea unui depozit de fructe

Antreprenori locali. Florin Păltinuş, un antreprenor...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.12.2021, 00:07 1895

Florin Păltinuş, un antrepre­nor din judeţul Vrancea care deţine o firmă de construcţii, s-a extins în 2014 şi către domeniul agri­cul­turii, înfiin­ţând o li­vadă cu o supra­faţă de 35 de hec­tare cu­ltivată cu meri, ci­reşi, caişi, gu­tui în lo­calitatea Precistanu, dar şi o unitate de depozitare şi pro­cesare fruc­te cu o capacitate de depo­zitare de peste 2.000 de tone.

Pe partea de agricultură, compa­nia poate stoca în depozitul propriu mai multe tipuri de fructe, în funcţie de sezon. Fructele sunt apoi livrate către beneficiari în lădiţe de carton. Pe lângă serviciile de depozitare, PIF&LMS Company se ocupă şi de pro­cesarea sucului de mere.

„Instalaţia de fa­bricare a sucului are o capacitate de pro­ce­sare de 1.000 de kilo­grame de fructe pe oră, iar randamentul acesteia va­riază în func­ţie de tipul fructului şi de conţi­nu­tul de lichid din acesta“, spune Florin Păltinuş.

Compania livrează mai departe fructe şi sucuri sub brandul deLivadă către clienţi precum Kaufland, Lidl, Profi şi Carrefour.

Compania fondată de Florin Păl­tinuş a implementat anul acesta un proiect de circa 3 mil. euro, cu fonduri europene, pentru dezvoltarea unităţii de depozitare şi procesare a fructelor. Proiectul presupune extinderea depozitului de fructe existent la o capacitate de 5.000 de tone, faţă de 2.080 de tone cât are în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO