Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Familia Chiş din Oradea a exportat 60% din producţia de ciuperci şi fructe de pădure în 2019

Antreprenori locali. Familia Chiş din Oradea a exportat...

Autor: Florentina Niţu

13.02.2020, 00:07 3340

Familia Chiş din Oradea, care produce ciuperci şi fructe de pădure sub brandul Grădina Pădurii, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 4,3 mi­l. euro, 60% din producţie fiind expor­tată în ţări pre­cum Aus­tria, Germania, Elve­ţia, Italia şi Australia.   

Bucătarii din ma­rile res­taurante din Roma, Veneţia sau Milano au fost cuceriţi de produsele Gră­dina Pădurii, potrivit repre­zentanţilor companiei.

„Anul trecut am avut o producţie de 300 de tone de ciuperci, proaspete şi procesate. Dacă până în 2017 vindeam doar 20% din producţie în România, anul trecut am vândut 40%. Am văzut o creştere de la an la an a consumului de gălbiori în România, în schimb nu avem încă o cultură a consumului de hribi“, explică Bogdan Chiş.  El spune că în prezent se concentrează pe creş­terea volumului de vânzări din Româ­nia. Produsele sunt prezente şi în retail, în reţele precum Auchan, Carrefour, Kaufland, Lidl sau Cora, dar şi în alte magazine mai mici. „Lidl şi Auchan ne-au ajutat să creştem alături de ei. Livrăm o dată la două zile în toate depo­zitele Lidl din ţară.“ Compania Romtran­silvan Logis­tic are patru hale pentru depozitare, dotate cu camere frigorifice şi tuneluri de congelare, şi deţine hale de pro­ducţie-sortare în judeţele Argeş, Bihor, Gorj şi Harghita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO