Compania Deltaica Seafood din Tulcea, care produce preparate din peşte, deţinută de soţii Daniela şi Daniel Buhai, va investi 1,5-2 milioane de euro în creşterea capacităţii de producţie cu 50% pe fondul creşterii cererii, potrivit oficialilor companiei.
„Lucrăm la capacitate maximă, producem 60 de tone lunar de preparate de peşte. Vindem în toate marile hipermarketuri. Am lansat anul acesta şi produse noi, precum batogul de sturion, care se află în proces de listare la retaileri. La export trimitem foarte puţin, doar produse congelate în Ungaria sau Cehia“, a declarat pentru ZF Daniel Buhai, director general al Deltaica (fosta Miadmar HDP) din Tulcea.
Compania are produse certificate pe scheme de calitate europeană, precum scrumbia afumată de Dunăre, salata de icre de ştiucă de Tulcea, dar şi salata tradiţională cu icre de crap.
În fabrică lucrează 140 de oameni. „În ultimii 5-6 ani am avut afaceri în creştere cu 15-20% anual, ceea ce am bugetat şi în acest an. Facem eforturi extraordinare pentru a menţine activitatea în secţii. Am redus programul angajaţilor la 7 ore astfel încât să avem o oră alocată igienizării. Săptămânal facem teste rapide COVID la toţi angajaţii“. Anul trecut Deltaica Seafood a „ncheiat cu afaceri de 24 milioane de lei şi un profit de 1,1 milioane de lei, potrivit mfinante.ro.