Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Dorina Mutu, cofondatoarea Annabella: Ne dorim ca firmele din grupul Annabella să rămână 100% româneşti, născute şi crescute aici, în România

Dorina Mutu, cofondatoarea Annabella

Dorina Mutu, cofondatoarea Annabella

Autor: Cristina RoÅŸca

16.11.2020, 00:07 3066

Reţeaua de magazine Annabella este cea mai puternică afacere antreprenorială din retailul alimentar, cu o cifră de afaceri anul trecut de 317,5 mil. lei, plus 8%.

Retailerul Annabella are 85 de magazine deschise în judeţele Vâlcea, Argeş şi Olt, dintre care 15 au fost inaugurate doar în acest an. Planurile companiei nu se opresc aici, pariul fiind pe expansiune.

„Actualmente, lanţul de ma­ga­zine Annabella numără 85 de uni­tăţi însă ne propunem să închidem anul financiar cu 90 de magazine“, spune Dorina Mutu, cea care a cofondat afacerea în ur­mă cu mai bine de 25 de ani, alături de soţul său.

Reţeaua de magazine Annabella este cea mai puternică afacere antreprenorială din retailul ali­men­tar, cu o cifră de afaceri anul trecut de 317,5 mil. lei, în urcare cu aproape 8% faţă de 2018. Retailerul este totodată unul dintre cei mai extinşi jucători autohtoni.

„În 2019 am operat opt deschideri, două remodelări şi o închidere. Până în prezent, în 2020, am avut 15 deschideri, cinci remodelări şi o singură închidere“, adaugă Dorina Mutu.

Antreprenoarea îşi aminteşte că povestea brandului Annabella a început la patru ani după Revoluţie, cu un magazin în care se vindeau fructe şi legume şi doi oameni (Dorina Mutu şi soţul său Dan Mutu) cu ambiţii mari.

„Suntem la a doua generaţie de angajaţi ai Annabella, avem părinţi care lucrează în companie din 1994, iar copiii acestora şi-au început activitatea în ultimii ani. Ne dorim ca firmele din grupul Annabella să rămână companii 100% româneşti, născute şi crescute aici, în România.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO