Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Constantin Duluţe, proprietarul Domeniilor Avereşti: „Am cumpărat fostul combinat de vinificaţie de la Huşi pentru 2 mil. euro“

Antreprenori locali. Constantin Duluţe, proprietarul...

Autor: Florentina Niţu

02.03.2020, 08:40 5029

Constantin Duluţe, unul din­tre cei mai putenici antreprenori ro­mâni, cunoscut pentru afacerile în do­meniul agricol, a semnat contractul de cum­părare a fostului combinat de vi­nificaţie de la Huşi pentru 2 mil. euro, ajungând astfel la o suprafaţă de 800 de hectare de viţă-de-vie şi la o capacitate de producţie de peste 10 milioane de litri de vin.

„Îmi doresc să aduc pe piaţă Zghihara de Huşi, brandul local, dar mă gândesc să şi înmulţesc soiurile şi să extind gama de vinuri. Îmi plac provocările, în fiecare an investesc şi îmi doresc să fac mai mult şi mai bine. Eu sunt un antreprenor optimist şi cred că dacă respecţi regulile, vin rezultatele“, a mai spus Duluţe.

El are în plan să investească 2 mi­lioane de euro în punerea pe picioare a combinatului de vinificaţie la Huşi.

Duluţe a gestionat compania Agricost Brăila, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, pe care a vândut-o arabilor de la Al Dahra, în 2018, într-o tranzacţie evaluată la peste 200 de milioane de euro.  

Ulterior, el s-a concentrat pe viticultură, dezvoltând podgoria de la Huşi de 700 de hectare.

Anul trecut, antreprenorul a investit 7 milioane de euro într-o secţie modernă de prelucrare a strugurilor, ce are o capacitate de producţie de 3,5 milioane de litri de vin, care a intrat în funcţiune săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO