Retail&Agrobusiness

Antreprenori din industria HoReCa: Căutăm angajaţi de peste 40 de ani pentru că sunt mai responsabili şi mai stabili. Media de vârstă a angajaţilor din industria HoReCa este între 20 şi 30 de ani

Antreprenori din industria HoReCa: Căutăm angajaţi de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.03.2020, 09:15 831

Persoanele de peste 40 de ani sunt candidaţii „vânaţi“ de an­treprenorii din industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), aceşti angajaţi fiind mai stabili şi mai responsabili la locul de muncă, în contextul lipsei de personal calificat din piaţă, susţin jucători din industria de profil.

„Căutăm oameni de 40 de ani pentru că sunt mai stabili, mai responsabili şi nu au o problemă cu trezitul de dimineaţă. În schimb, tinerii sunt mai pretenţioşi când vine vorba de partea salarială“, a spus pentru ZF Radu Savopol, cofondator al lanţului de cafenele 5 to go.

Fadi Draghici, cofondator al restaurantului Bite România, spune că în prezent, în bucătăria restaurantului pe care îl conduce lucrează o echipă de şase bucătărese de peste 40 de ani.

În 2019, pe piaţa din România activau aproximativ 31.000 de unităţi de tip restaurant, bar, cafenea, din care 400 de unităţi erau cafenele cu focus pe prepararea şi vânzarea de cafea, potrivit lui Radu Savopol.

În cadrul celor 31.000 de locaţii lucrau în 2019 circa 130.000 de persoane, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO