Retail&Agrobusiness

Analiză ZF. Care sunt reţelele din comerţul modern cu cei mai productivi angajaţi: Metro şi Lidl sunt singurii jucători unde vânzările per salariat sar de 1 milion de lei. Kaufland are vânzări de 950.000 de lei/angajt, iar Mega de 750.000 de lei/angajat

ANALIZĂ

Analiză ZF. Care sunt reţelele din comerţul modern cu...

Autor: Cristina Roşca

14.09.2020, 16:35 356

♦ Nouă dintre cei zece jucători din comerţul modern şi-au eficientizat businessul anul trecut, ceea ce înseamnă că cifra de afaceri medie per angajat a crescut ♦ Singura excepţie este discounterul german Lidl.

Fiecare dintre cei 86.500 de salariaţi din comerţul modern a contribuit în medie la vânzările industriei cu 800.000 de lei, suma fiind cu 10% mai mare decât în anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor publice.

Calculele pornesc de la numărul mediu de salariaţi pe anul în curs şi de la vânzările obţinute de fiecare companie în parte, astfel că nu se ţine cont spre exemplu de data în care o persoană s-a angajat în companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO