Retail&Agrobusiness

Analiză ZF. Industria alimentară: Suntem pregătiţi să suplinim importurile pentru o perioadă. Putem să creştem capacitatea de producţie

Analiză ZF. Industria alimentară: Suntem pregătiţi...

Autor: Florentina Niţu

13.03.2020, 00:38 1146

Fabricile de lapte, de carne, de mezeluri din industria alimentară românească, un sector cu afaceri de 45 mld. lei, 150.000 de angajaţi şi peste11.000 de firme active, au capacitatea să crească producţia în condiţiile în care piaţa o va cere, deşi unii jucători din industrie se aşteaptă ca după această frenezie cu „golirea rafturilor“ din super­mar­keturi să urmeze un declin în consum.

„Creşterea păsărilor şi producţia de ouă sunt activităţi pe care le cunosc bine şi care pot susţine consumul intern fără probleme. Unele probleme ar putea apărea în industria pro­ce­sa­toare de carne, în special referindu-ne la produsele obţi­nute din carne de porc“, a spus Grigore Horoi, preşe­din­tele Agricola din Bacău.

Totodată, Sorin Minea, proprietarul producătorului de mezeluri Angst, spune că „România şi Uniunea Euro­pea­nă pot susţine cererea de produse alimentare“. Acesta susţine că în prezent „românii doar golesc rafturile“, iar ulterior „consumul va scădea“.

Adrian Cocan, administratorul fabricii de lactate Lăptăria cu Caimac, spune că ar putea să dubleze producţia, dar pe termen scurt, iar Mircea Todoran, cofondator al Telemea de Ibăneşti, spune că în prezent ar putea creşte capa­citatea de producţie cu 15%, „dar peste două luni, când vom începe să producem în noua fabrică, putem să creştem capacitatea cu 100%, dacă vom avea materie primă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO