Retail&Agrobusiness

Americanii de la Mars l-au numit pe Jan Záhumenský în funcţia de director financiar pentru pieţele din România, Ungaria, Cehia şi Slovacia

Jan Záhumenský

Jan Záhumenský

Autor: Cristina Bellu

01.09.2020, 11:35 138

Grupul american Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar la nivel global, care deţine in portofoliu branduri precum M&M, Snickers, Orbit sau Whiskas, anunţă numirea lui Jan Záhumenský în funcţia de director financiar (CFO) pentru Europa Centrală începând cu data de 1 septembrie.

Astfel, după cinci ani petrecuţi în cadrul filialei austriece a Mars, acesta se va reloca în Praga, de unde va fi responsabil de managementul financiar pentru cele patru ţări incluse in regiunea Europa Centrală, respectiv România, Ungaria, Cehia şi Slovacia. El o înlocuieşte pe  Yesim Ozer, care a fost numită Market Director Mars pentru Ţările Baltice, după trei ani alături de echipa din Europa Centrală.

Jan Záhumenský s-a alăturat companiei  în 2013 ca manager financiar pentru Cehia şi Slovacia, iar în 2015 a avut oportunitatea de a îşi continua cariera în cadrul Mars Austria, trecând prin roluri precum  manager financiar sau controller financiar. În 2018, a fost promovat ca CFO Mars Austria, poziţie din care a condus operaţiunile financiare pe piaţa austriacă, inclusiv activitatea de management a veniturilor şi profitabilităţii.

Echipa de management pentru Europa Centrală este una extrem de diversă prin prisma naţionalităţilor pe care le reuneşte – franceză, poloneză, engleză, slovacă sau zimbabwiană, iar Jan Záhumenský, prin originiea sa cehă  o va completa cu specificul local, arată informaţiile transmise de oficialii companiei.

Mars a intrat pe piaţa din Cehia în 1992. Din 2016, compania a operat în Cehia prin Mars Multisales Europa Centrală, care include şi pieţele din Cehia, Slovacia, România şi Ungaria. Cu 540 de angajaţi, organizaţia operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez şi sosuri) şi hrană pentru animale. În plus, Mars operează două dintre cele mai mari fabrici ale sale din regiune. În Poříčí nad Sázavou în Cehia, se află  una dintre fabricile Mars Wrigley ce produce gumă de mestecat şi bomboane, precum şi un centru de dezvoltare de dulciuri, iar în Ungaria, Mars operează o fabrică de mâncare de animale în regiunea Csongrád-Bokros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO